Nieuws

april 2014;

De datum voor het volgende vrouwen initiatie weekend is gepland op 21-23 november 2014. Voor meer informatie, kijk bij Vrouwenweekenden

 

De Ouders Natuurlijk Beurs wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 juni in Doorwerth. Kijk bij http://www.oudersnatuurlijk.nl

 

jan. 2014;

Er wordt een Nederlandse geboortefilm gemaakt met als insteek dat de ouders zelf bekijken/beslissen/zoeken naar de manier waarop zij willen bevallen.
Een oud cliënte van mij, Zhenya Starkova, een Russische vrouw, gaat deze film/documentaire maken. Ze interviewt zwangeren en hun partners, interviewt de bevallen stellen en volgt een stel gedurende hun zwangerschap t/m kraamperiode. En er is al veel beeldmateriaal van bevallingen en hun ervaringen.
De bedoeling is een documentaire maken waardoor ouders inspiratie kunnen krijgen voor de manier waarop zij willen bevallen. Er wordt specifiek naar de Nederlandse situatie gekeken.
Zij zoekt voor het maken van deze film mensen die dit willen supporten en steunen d.m.v. een financiële bijdrage.
Alle informatie kun je vinden op de volgende links:

https://vimeo.com/82965940 (trailer)
http://www.indiegogo.com/projects/the-beauty-of-birth/x/5917909 (campagne waar de contributies verzameld worden)
https://www.facebook.com/BeautyBirthFilm (facebook pagina)

Het zou heel fijn zijn als deze film gemaakt kan worden!

 

dec. 2013;

*Het eerste vrouwenweekend in november was een succes! Alle vrouwen hebben een vrouwen riem gemaakt om om hun bekken te dragen en hun eigen proces hierin gevolgd. Chantal en ik hebben besloten om vaker een vrouwenweekend te organiseren. Voor inhoud; zie hieronder.

De eerstvolgende keer wordt:

16 januari 2014: voorbereidingsavond

Locatie: Panoramaweg 27, Bennekom

14-16 februari: Vrouwenweekend

Locatie: "Onze Boerderij", Rollestraat 39, 7983 KK Wapse.

Let op; de voorbereidingsavond en weekend zelf horen bij elkaar. Ook heel fijn om te doen als je zwanger bent.

 

*De film over zwanger zijn en geboorte geven in eigen wijsheid is in de maak. Zhenya Starkova heeft de hele productie op zich genomen. Er worden opnames vertoont van zwangeren en partners, bevallingen en ervaringen achteraf. De verwachtte oplevering zal zomer 2014 zijn.

 

okt. 2013;

*In november houden Chantal Zwetsloot en ik een vrouwenweek. In onze cultuur hebben we weinig tot geen ceremonies en/of rituelen voor overgangen tijdens ons leven. Denk aan de 1e menstruatie, voor het trouwen, voor het moederschap of tijdens de overgang. Voor ons is een ritueel bedoeld als steun en inwijding in een nieuw deel van je leven. Door stil te staan bij deze overgang en te delen met vrouwen die dit al hebben meegemaakt, krijg je alvast een kijkje in de toekomst, weet je iets van de grote gebeurtenis af, voel je steun van andere vrouwen en krijg je een zegening voor de tijd die komen gaat. We zijn gewend om alles alleen te doen, zelf uit te zoeken. Je kunt veel leren van de openheid van andere vrouwen en de steun van het samen zijn.

Datum: 1-3 november 2013.

Plaats:"Onze Boerderij", Rollestraat 39, 7983 KK Wapse.

Voor wie? Alle vrouwen die zich hier aangetrokken door voelen.

Meer info en/of aanmelding: info@praktijklafuente.nl of chantal@levenvanuithethart.com

 

*We zijn druk bezig met een film 'natuurlijk bevallen in Nederland'. Er zijn al heel wat bevallingen gefilmd en intervieuws gehouden. We zijn op zoek naar mensen die mooie muziek kunnen maken voor de film. Ook zijn we op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met de film in elkaar zetten.

Laat weten of je kunt helpen!

We willen zoveel mogelijk mensen laten zien hoe je in je eigen stijl en met respect voor je levenswijze kunt bevallen in Nederland.

Waterbevalling

Water is heerlijk voor veel mensen. Ontspannend, rustgevend. Water doet iets met je. Denk aan een kabbelend beekje.

Zo is het ook tijdens de bevalling. Alleen al een bad vol water geeft al een bepaalde sfeer.

 

In het water ben je gewichtloos, je hebt bewegingsvrijheid, het warme water verzacht de pijn en je hebt een eigen ruimte samen met je partner en later jullie kind.

Veel vrouwen ervaren het als een opluchting om zich met sterke weeën in het warme water te laten zakken. Door het water keer je meer naar binnen en is het makkelijker om contact te houden met je lijf. De warmte ontspant, net als een warme kruik.

Als partner kun je een actieve rol spelen, omdat je heel makkelijk het lichaam van je partner kunt steunen door middel van massage van de rug en benen en letterlijk achter je vrouw te zitten. Als de baby geboren is ben je met z'n drieën dicht bij elkaar en kun je allebei goed contact maken met de baby.

 

Het hangt van veel dingen af hoe de baby reageert als hij of zij boven water komt. De ene bevalling gaat veel heftiger dan de andere en jullie als ouders zijn in een bepaalde sfeer. Ook reageert de ene baby anders dan de andere. De een is heel rustig en gaat pas na een poosje ademen, de ander moet enorm huilen. Na deze eerste reactie, zie je vaak dat de baby gaat ontspannen en is er tijd om kennis met elkaar te maken, terwijl jullie bloot in bad zitten. De moeder zit meestal rechtop, zodat het makkelijk is om de baby te zien en aan te raken. Het is vaak een ontroerend gezicht, de eerste kennismaking in het water.

 

Er zijn in mijn praktijk heel veel ouders die kiezen voor een waterbevalling.